Dni Majstra Pavla vyvrcholia v Levoči laserovou šou

07.08.2007 Levoča

Levoča 7. augusta (TASR) - Siedmy ročník kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla vyvrcholia v Levoči v druhej polovici augusta (16. -18. 8. ) Karpatským remeselným trhom, medzinárodným plenérom a záverečnou svetelnou šou ...
\"Festival je venovaný výnimočnej osobnosti mesta, rezbárovi Majstrovi Pavlovi, ktorý vyhotovil dielo vynikajúce veľkosťou, dokonalou architektúrou, rezbárskym i maliarskym vyhotovením a tiež ideovým obsahom, \" konštatoval na dnešnej tlačovej besede primátor mesta Miroslav Vilkovský.
Dni Majstra Pavla sa začali v úvode júla a potrvajú do konca augusta, pričom ich vrcholom bude 18. augusta tradičná svetelná šou. Mesto oslovilo odborníka na laserovú techniku a ako konštatovala riaditeľka Správy účelových zariadení Ingrid Kamenická, \"svetelné efekty budú vylepšené autentickou hudbou. Dodali sme firme fotografie Levoče a diela Majstra Pavla a očakávame, že budú zviditeľnené počas šou, ktorá by mala byť oproti vlaňajšku ešte vylepšená\".
Na Karpatský remeselný trh sa prihlásilo doposiaľ 86 remeselníkov zo Slovenska, Česka a Poľska. Plenér Majstra Pavla sa začne 10. augusta a vyvrcholí 18. augusta vernisážou prác 20 účastníkov - rezbárov, maliarov a fotografov z krajín V4.
Celkové náklady na podujatie predstavujú 1,7 milióna korún, pričom z vlastného rozpočtu mesto vyčlenilo 700.000 Sk.
 

Vyberte región